Μύλοι Αλατιού και Μύλοι Πιπεριού

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να επιλέξετε το μέσο στο οποίο θα τοποθετήσετε το αλάτι και το πιπέρι, ώστε να ταιριάζει στη συνολική παρουσίαση του τραπεζιού και των προσφερόμενων εδεσμάτων σας. Οι γαστρονομικές σας δημιουργίες θα απογειωθούν αισθητικά με την προσθήκη των κατάλληλων εργαλείων στο τραπέζι σας.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τις Αλατιέρες, τις Πιπεριέρες και τους Μύλους Αλατιού και Μπαχαρικών, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών του κάθε είδους, με σκοπό να κάνετε την καταλληλότερη για τις ανάγκες της επιχείρησής σας επιλογή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Αλατιέρας και Πιπεριέρας

Αλατιέρα ΠιπεριέραΑρχικά, να σημειωθεί ότι η χρήση Αλατιέρας και Πιπεριέρας έναντι ενός Μύλου Αλατιού ή Μπαχαρικών για παράδειγμα, αποτελεί την πιο άμεση και οικονομική χρήση καρυκευμάτων. Μπορείτε να βρείτε Αλατιέρες και Πιπεριέρες κατασκευασμένες από διάφορα υλικά, όπως γυαλί, πορσελάνη, ξύλο, με ανοξείδωτο καπάκι ή χωρίς, σε διάφορα σχέδια και χρώματα, μεγέθη και σχήματα, ώστε να ταιριάζουν σε κάθε στυλ και διάθεση στησίματος τραπεζιού.

Κάποιες Αλατοπιπεριέρες ξεχωρίζουν μεταξύ τους από το χαρακτηριστικό “S” (Salt – Αλάτι) και “P” (Pepper – Πιπέρι), που έχουν είτε ως τύπωμα είτε χαραγμένο επάνω τους. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να τα ξεχωρίσετε από το πλήθος των τρυπών που διαθέτουν. Στην χώρα μας, οι Αλατιέρες διαθέτουν περισσότερες τρύπες σε σχέση με τις Πιπεριέρες, εν αντιθέσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις οποίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ως μια προσπάθεια να μειωθεί η υπερκατανάλωση του αλατιού.

 

Μύλοι Αλατιού και Μπαχαρικών (Πιπερόμυλοι)

Μύλοι ΜπαχαρικώνΟι Μύλοι Αλατιού και Μπαχαρικών, ή αλλιώς Πιπερόμυλοι, είναι εργαλεία ιδιαίτερα εύκολα στη χρήση. Το γέμισμά τους γίνεται ως εξής:

  1. Γεμίζετε τον Μύλο με αλάτι, πιπέρι ή μπαχαρικά, σύμφωνα πάντα με το είδος του.

Προσοχή: μην τοποθετείτε Αλάτι σε Μύλους που είναι σχεδιασμένοι για Πιπέρι και Μπαχαρικά και αντίστροφα.

  1. Προσαρμόστε τον Μύλο στην υφή αλέσματος που επιθυμείτε, χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας τη λαβή στο πάνω μέρος του Μύλου. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να εξασφαλίσετε λεπτότερο ή χοντρότερο άλεσμα, σύμφωνα με τις εκάστοτε προτιμήσεις.

Συμβουλή, ιδιαίτερα για τον Πιπερόμυλο: Για να ρυθμίσετε  ευκολότερα τη σύσφιξη στο λεπτότερο δυνατό άλεσμα,  γυρίστε τον Πιπερόμυλο ανάποδα, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να εισαχθούν κόκκοι πιπεριού στο εσωτερικό του μηχανισμού.

 

Πως να γεμίσετε τον Μύλο Αλατιού και Μπαχαρικών

  1. Αφαιρέστε το επάνω μέρος περιστρέφοντας αριστερόστροφα.
  2. Αφού το αφαιρέσετε, για την καλύτερη δυνατή απόδοση του Μύλου, γεμίστε τον θάλαμο του αλατιού ή των μπαχαρικών περίπου μέχρι τα ¾, με σκοπό να μειώσετε την ποσότητα της ροπής του μηχανισμού αλέσματος. Επίσης, ο επιπλέον χώρος που θα αφήσετε ελεύθερο, θα βοηθήσει στη διόγκωση των κόκκων πιπεριού στα υγρά κλίματα.

 

Τύποι Μηχανισμών Αλέσματος

Οι μηχανισμοί αλέσματος των Μύλων  Αλατιού ή Πιπερόμυλων διατίθενται σε

  • πλαστικό,
  • ανοξείδωτο ατσάλι
  • κεραμικό.

Ο κάθε τύπος μηχανισμού διαθέτει πλεονεκτήματα και περιορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας το υλικό που μπορεί να αλέσει, το πόσο ανθεκτικός είναι ο εκάστοτε μηχανισμός, καθώς φυσικά και το κόστος που έχει ο Μύλος με βάση τον μηχανισμό του.

 

Μύλος με Πλαστικό ΜηχανισμόΜύλοι με πλαστικό μηχανισμό

Πρόκειται για τους οικονομικότερους τύπους Μύλων Αλατιού και Πιπερόμυλων. Δεν σκουριάζουν, αλλά καθώς το πλαστικό είναι σχετικά μαλακό υλικό, η αντοχή τους είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Στην ουσία, πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους τύπους, καθώς στοχεύει περισσότερο στο εφέ του αλέσματος και δεν κοστίζει ακριβά η αντικατάστασή του. Πλαστικό μηχανισμό διαθέτουν και οι δύο τύποι Μύλων (Μύλοι Αλατιού και Μύλοι Μπαχαρικών-Πιπερόμυλοι.

 

 

Μύλος με Ανοξείδωτο ΜηχανισμόΜύλοι με μηχανισμό από ανοξείδωτο ατσάλι

Συγκριτικά με έναν Μύλο Αλατιού ή Πιπερόμυλο με πλαστικό μηχανισμό, ο Μύλος με μηχανισμό από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πιο ανθεκτικός, πιο αποτελεσματικός και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλέσει κυρίως πιπέρι και λοιπά μπαχαρικά, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη χρήση για αλάτι, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος μηχανισμού είναι επιρρεπής στη διάβρωση.

 

 

Μύλος με Κεραμικό ΜηχανισμόΜύλοι με κεραμικό μηχανισμό

Πρόκειται για την πιο ακριβή επιλογή μεταξύ των τύπων μηχανισμών των Μύλων Αλατιού και Πιπερόμυλων, και αυτό επειδή δεν σκουριάζουν, δεν διαβρώνονται και διατηρούν την αιχμηρότητά τους ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενη χρήση, κάτι που τους καθιστά ιδανικούς για τη χρήση στο άλεσμα αλατιού, πιπεριού και λοιπών μπαχαρικών. Εν κατακλείδι, εάν δεν σας δεσμεύει το κόστος, πρόκειται για τον ιδανικό τύπο μηχανισμού.

 

Καθαρισμός και Συντήρηση των Ξύλινων Μύλων και Αλατοπιπεριέρων

Το μόνο που χρειάζεστε για τον καθαρισμό των ξύλινων Πιπερόμυλων και των Αλατοπιπεριέρων σας, είναι ένα νωπό ύφασμα ή πανάκι καθαρισμού και για το γυάλισμά τους ένα μαλακό ύφασμα. Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, ισχυρά απορρυπαντικά ή οποιασδήποτε μορφής διαλύτες για τον καθαρισμό τους και μην βυθίζετε σε νερό ή τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων τους ξύλινους Μύλους σας.

Σημείωση: Μπορείτε να περιηγηθείτε στην κατηγορία «Είδη Καθαρισμού» στο eshop μας, για να βρείτε τα Πανάκια Καθαρισμού που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τους Μύλους σας σας καινούριους.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ξύλινος Πιπερόμυλος ή η ξύλινη Αλατοπιπεριέρα σας έχει αποκτήσει οποιοδήποτε σημάδι φθοράς, μπορείτε εύκολα να αποκαταστήσετε την φθαρμένη επιφάνεια του ξύλου με ένα ασφαλές για τρόφιμα γυαλιστικό ή κερί ξύλου.

Σημείωση: Πρώτα καθαρίζετε την ξύλινη Αλατοπιπεριέρα ή τον ξύλινο Μύλο Αλατιού ή Μπαχαρικών και στη συνέχεια εφαρμόζετε το γυαλιστικό ή κερί με ένα μαλακό πανί ή με χαρτί. Αφού το προϊόν που εφαρμόσατε έχει εμποτίσει το ξύλο του Μύλου ή της Αλατοπιπεριέρας σας, αφαιρέστε το περιττό προϊόν με ένα καθαρό Πανάκι Καθαρισμού, για να μην μείνει λιπαρότητα επάνω στην επιφάνεια.

Προσοχή: Οι ακραίες θερμοκρασίες, μπορούν να καταστρέψουν το φινίρισμα και το περιεχόμενο των Μύλων και των Αλατοπιπεριέρων σας (όπως, για παράδειγμα, το άρωμα των μπαχαρικών), συνεπώς αποφύγετε την έκθεσή τους σε αυτές.

 

Πώς να ξεμπλοκάρετε έναν Μύλο Αλατιού ή Πιπερόμυλο

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η υγρασία μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία κρυστάλλωσης του αλατιού ή τη διόγκωση των κόκκων πιπεριού, με αποτέλεσμα αυτό να μπλοκάρει τον Μύλο σας.

Ξεμπλοκάρετε τον Μύλο σας, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Γυρίστε ανάποδα τον Μύλο σας και ανακινήστε, ώστε να κατέβει όλο το περιεχόμενό του.
  2. Χτυπήστε ελαφρά και επαναλαμβανόμενα το κάτω μέρος του Μύλου.
  3. Εάν δεν ακούσετε το περιεχόμενο να ανακινείται, είτε έχει υπερχειλίσει, είτε έχει εκτεθεί σε υγρασία. Στην πρώτη περίπτωση, απλά αφαιρέστε λίγο από το περιεχόμενο. Στη δεύτερη περίπτωση, απορρίψτε το περιεχόμενο και αντικαταστήστε το με νέο.

Προσοχή: Θυμηθείτε ότι ιδανικά, γεμίζουμε τον θάλαμο του αλατιού ή των μπαχαρικών μέχρι τα ¾.

 

Ποιος είναι ο λόγος που τοποθετούμε ρύζι στις Αλατιέρες

Θα έχετε δει ότι σε πολλά καταστήματα εστίασης, μέσα στις Αλατιέρες υπάρχουν κόκκοι ρυζιού. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι τείνει να απορροφά την υγρασία ενός υγρού περιβάλλοντος μέσω του αέρα, με αποτέλεσμα να κρυσταλλώνει. Προσθέτοντας κόκκους ρυζιού στην Αλατιέρα, η υγρασία θα απορροφηθεί από το ρύζι, επιτρέποντας στο αλάτι να ρέει έξω από την Αλατιέρα.

 

 

 

Τα Καλύτερα Προϊόντα

187.10017
€ 6,20
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10017
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10042
€ 10,60
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10042
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10035
€ 12,70
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10035
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10003
187.10003-1
€ 15,70
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10003
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10010
187.10010-1
€ 15,00
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10010
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10047
187.10047-1
€ 7,70
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10047
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10046
187.10046-1
€ 7,70
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10046
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
187.10045
€ 18,50
Χωρίς ΦΠΑ
24h.gif
Κωδ.187.10045
ΠΟΣΟΤΗΤΑ